-
Miten tietoisuus omista mielenliikkeistä pitää meidät tiellä
Muistatko tarinan miehestä, joka käveli kauppareissullaan pitkin tietä ja astui kuoppaan? Näin tosiaan kävi. Mies katseli taivaalle, ei siis jalkoihinsa, astui pahaa aavistamatta kuoppaan ja mätkähti mahalleen. Ei ollut kivaa. Kämmenet raapiutuivat ja housunpolveen tuli reikä. Lisäksi hävetti.
-
Tunnetko tunnesäätelyn tyylisi – yli, ali, vaiko joustavasti ja sopivasti?
Tunteet tuottavat jokaiseen hetkeemme korvaamattoman tärkeää tietoa, jota ilman ajattelumme ei olisi paljon laskukoneen tuotoksia kummoisempaa.
-
Resilienssin ytimessä on tunnesäätely – näin aloitat sen vahvistamisen
Resilienssiä voi kuvata sitkeydeksi muutoksen ja elämän haastavien tilanteiden edessä. Sitkeä ihminen ei ole mikään teräsmies tai -nainen. Hänellä on kuitenkin kyky ja taito selviytyä kolhuistaan, joskus jopa entistä vahvempana. Mikä on sitkeyden ja selviytymiskykyisyyden salaisuus, ja voiko tätä ominaisuutta kasvattaa itsessään?
-
8 keinoa turvallisuudentunteen kasvattamiseen
Elämä haastaa turvallisuudentunnettamme monella tavalla. Voi tuntua suorastaan kohtuuttomalta, että juuri koronapandemian hellittäessä näyttämölle astuvat...
-
Kuinka psyykkinen muutos tapahtuu
Jossain vaiheessa huomasin, ettei ahdistus enää ollut niin murhaavaa. Ja sitten tuli sekin päivä, kun kävelin kadulla ja huomasin hymyileväni. Jotain oli tapahtunut, mutta mitä ihmettä se oli?
-
5 sosiaalista perustarvetta, joita ei pidä ohittaa. Mitä ihminen tarvitsee?
On asioita, jotka kannattelevat tai vastaavasti kuormittavat, haluat tai et. Kokemukset, jotka ovat kytköksissä perustarpeisiin, ovat sellaisia. Ja ei, nyt ei puhuta Maslow'n tarvehierarkiasta.