Moni empii, miten oikein käyttäisi uutta muistikirjaansa. Jos oikein huonosti käy, syntyykin tyhjän paperin kramppi – ja kirja jää pöydälle tai hyllyyn pölyttymään.

Kuitenkin muistikirjasta voi tulla päivittäinen kumppanisi, oppaasi, ohjaajasi ja muistisi tuki, kunhan vain otat sen reippaasti käyttöön. Ei haittaa, vaikka oma tapasi ja tyylisi olisi vielä hakusessa. Sinun kirjasi on sinun oma areenasi, ja sen kansien sisäpuolella kaikki kokeilut ovat sallittuja.

Jos sinun siltikin on vaikea päästä alkuun, tai jos kaipaat uutta näkökulmaa ja kipinää kansien väliseen elämääsi, löydät sivustolta joukon harjoitteita, joita voit kokeilla omassa muistikirjassasi – tai useammassa, jos olet niitä ihmisiä, joille sopii jakaa erilaiset elämän asiat eri muistikirjoihin.

Kokeile ja testaa! Kuka tietää, mihin jännittäviin maailmoihin oma muistikirjasi sinut vielä kuljettaa.

Oman kirjoittamisen muistisäännöt

  1. Suojaa yksityisyytesi.
  2. Aloita hiljaisuudella. Sulje silmäsi ja istu hetki hiljaa.
  3. Päivää kaikki mitä kirjoitat (tai piirrät, maalaat tai liimaat kirjaasi).
  4. Säilytä kirjoittamasi ja palaa siihen (poikkeuksena aamusivut – niihin ei tarvitse palata ellet välttämättä halua).
  5. Kirjoita nopeasti. Näin vältät valkoisen paperin kammon.
  6. Minkä kirjoitit, sen kirjoitit. Älä poista tekstiä äläkä kirjoita uusiksi. Älä mieti turhan paljon, vaan anna tekstin tulla. 
  7. Kerro itsellesi totuus. Totuus ei ole vihollisesi, mutta jos se tuntuu liian rankalta, voit säädellä sen esiintulemisen tahtia. 
  8. Kirjoita niin kuin kirjoitat. Päiväkirjassa kaikki on oikein. 

Lähde: Kay Adams, Journal to the Self.

Ohjeita kirjoittamismenetelmiin