Milloin olet saanut parhaat oivallukset kynä kädessä?

Varmasti tavallisinta on vain tarttua kynään ja ryhtyä kirjoittamaan – mutta se ei ole ainoa eikä aina myöskään paras tapa.

Yhtäkkiä voikin iskeä valkoisen paperin kammo. Mitä ihmettä minä kirjoittaisin? Ja toisaalta vapaasta kirjoittamisesta puuttuu kehyksen tuoma kannattelu. Miten minä pärjään niiden asioitten kanssa, joista kirjoitan?

Journaling- eli päiväkirjamenetelmien kehittäjä Kay Adams tunnisti nämä pulmat ja laati siksi sarjan kirjoittamistehtäviä, jotka etenevät helpoista ja selkeistä yhä enemmän mielikuville ja tunteille tilaa antaviin.

Täältä löydät sekä kevyitä ja helppoja että elämää syvältäkin luotaavia kirjoitustehtäviä ja -menetelmiä

Helpot tehtävät sopivat erityisen hyvin sinulle, jolle päiväkirjatyöskentely tai ylipäätään oman mielen tutkiminen on vielä uusi tuttavuus. Vaativammat taas sopivat sinulle, joka haluat sukeltaa pidemmälle mielesi syvyyksiin.

Lisäksi mukana on menetelmiä, jotka on tarkoitettu nimenomaisesti arjen järjestämiseen ja stressin suitsimiseen.

Kokeile myös erilaisia tapoja visuaalisen tai kuvallisen ulottuvuuden tuomiseen päiväkirjaasi!

Kun tehtävät tulevat tutuiksi, niistä voi tulla lopulta oman päivittäisen itsesi ohjaamisen työkaluja, tapa ajatella ja elää.

Turvallista päiväkirjamatkaa!

Kolme hyvää syytä poimia itsellesi ilmainen opas ja tilata maksuton viikkokirje!

  1. Joka sunnuntai sähköpostiisi saapuu voimaannuttavia eväitä seuraavaan viikkoon.
  2. Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kirjoituksista ja kursseista.
  3. Liittymislahjaksi saat valintasi mukaan rautaisen annoksen asiantuntijatietoa ja -ohjausta elämänilosi ja voimiesi vahvistamiseen (pdf).