Voiko kukaan ymmärtää ja onko mistään apua?

Uupumuksen aallonpohjassa voi iskeä neuvottomuus ja epäilys, voiko tätä kukaan ymmärtää ja voiko tässä mitenkään auttaa.

Tätä minä itsekin aikanaan ihmettelin. Tuntui, että koko keho toimi (tai siis, ei toiminut) niin epäloogisella ja ennakoimattomalla tavalla, ettei siitä kukaan saa selvää. Mielestä nyt puhumattakaan.

Lääkärikäynnit eivät juuri tuottaneet tulosta. Viimein kokenut neurologi osasi kuitenkin nimetä tilani: terve, mutta ihan piipussa. Helpotti, kun sain sentään tietää, mikä minua vaivasi.

Huojennus kuitenkin haihtui, kun huomasin, ettei missään näyttänyt olevan kokonaisvaltaista ymmärrystä siitä, miten tästä suosta noustaan ylös.

Alkoi vuosikausia kestänyt etsiminen, kokeileminen ja opiskeleminen. Paremmat ja huonommat jaksot vuorottelivat, kunnes uskaltauduin ystäväni kanssa 350 kilometrin pituiselle vaellukselle.

Kun tuosta ponnistuksesta selvisin, aloin viimein luottaa kehooni uudestaan. Vaikka ei se siihen jäänyt – muutoksia tapahtuu ja oivalluksia kertyy edelleenkin.

Uupumuksesta toipuminen ja uuteen voimaan kasvaminen on aika luonnollinen prosessi

Rankasta uupumisestani on yli 20 vuotta, ja sen jälkeen on onneksi tapahtunut paljon.

Uupumusta on alettu ymmärtää koko kehoa, mieltä ja ihmisen olemista muuttavana ja taivuttavana prosessina, joka joillakin johtaa kertakaikkiseen romahdukseen. Toiset taas voivat sinnitellä vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, vetää välillä vähän happea ja sinnitellä sitten taas. Ei kovin kadehdittavaa tämäkään.

Jokaisella uupumuksen kokeneella on takanaan oma ainutkertainen tarinansa. Toipumisen tarina on jokaisella yhtä yksilöllinen. Kuitenkin uupumuksella itsessään, kuten toipumisellakin, on oma logiikkansa, omat tunnistettavat teemansa ja vaiheensa.

Uupumisen ja toipumisen logiikan ymmärtäminen on tehnyt meille ammattilaisille paljon helpommaksi nähdä, millä tavalla toipumisessa voi kussakin vaiheessa olla avuksi.

Yhtä lailla sen oppiminen tekee sinulle paljon helpommaksi nähdä, miten voit jatkossa olla parempi ystävä itsellesi, miten voit ehkäistä uutta uupumista ja kuinka voit rakentaa elämää, joka suorastaan tihkuu merkityksellisyyttään.

Oletko uupumassa, toipumassa, vaiko jo rakentamassa uutta?

Uupunut voi tarvita monenlaista, usein moniammatillista apua toipuakseen. Tarpeet myös muuttuvat toipumisen myötä.

Tähtäämme siihen, että löydät ennen pitkää tältä sivustolta ja kurssikaupasta kaiken, mitä tarvitset uupumuksesta toipumisen itsehoidolliseen puoleen.

Kurssit ja valmennukset eivät korvaa, eikä niiden ole tarkoituskaan korvata hyvää lääketieteellistä ja psykologista hoitoa tai muuta konkreettista ja käytännön apua ja tukea, mitä voit tarvita omassa tilanteessasi.

Kurssit ja aivan erityisesti laajeneva yhteisömme voi kuitenkin olla sinulle pitkäkestoinen ja lämminhenkinen tuki ja yllättävänkin pitkälle vievä apu.

Tarjonta kasvaa lähikuukausina!

Sivustolta löydät monenlaista keinoa, tietoa ja inspiraatiota toipumisesi tueksi.

Jos et vielä löydä etsimääsi, tilaa jokaviikkoinen, täysin maksuton Voimaannuttava viikkokirjeeni!

Niin saat varmuudella tiedon sekä uusista kursseista että kirjoituksista, ilmaisista videoista ja useamman kerran vuoden mittaan järjestettävistä maksuttomista webinaareista!

Lämpimästi tervetuloa!

Liisa

Kolme hyvää syytä poimia itsellesi ilmainen opas ja tilata maksuton viikkokirje!

  1. Joka sunnuntai sähköpostiisi saapuu voimaannuttavia eväitä seuraavaan viikkoon.
  2. Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kirjoituksista ja kursseista.
  3. Liittymislahjaksi saat valintasi mukaan rautaisen annoksen asiantuntijatietoa ja -ohjausta elämänilosi ja voimiesi vahvistamiseen (pdf).