Muistikirjakauppaan saapuu säännöllisen epäsäännöllisesti uusia kirjaeriä – joskus viisi, joskus kymmenen kirjaa kerrallaan. Uutuudet ovat esittelyssä täällä.

Uutta: Marmoroidut kirjat

Marmorointi on vanha, monissa kulttuureissa tunnettu paperinvärjäystekniikka. Marmoroinnissa väri laitetaan kellumaan esimerkiksi veden tai liisterin päälle, kuvioidaan siinä, ja sitten paperi tai esimerkiksi kirjan syrjä kastetaan pikaisesti väriin.

Kuulostaa helpolta, mutta on kaikkea muuta. Nyt kauppaan saapuneiden kirjojen kansipaperit on kuvioitu turkkilaisen EBRU-marmoroinnin kurssilla vuosia sitten. Koska paperi oli ohutta ja värikin jäi hieman irralleen, olen lakannut paperin pinnan kestäväksi.

Kirjoja on 10 kappaletta, ja kenties, mahdollisesti, niitä syntyy vielä muutama lisää. Sitten paperia ei enää ole.

Uutta: Mietelausekirjat

Tämä idea on kypsynyt mielessäni siitä asti, kun tutustuin tamperelaisen kuvittajan Pia Westerholmin töihin, varsinkin hänen kortteihinsa.

Jos elettäisiin livekoulutusten ja -valmennusten aikaa, käyttäisin kortteja varmasti niissä harva se päivä. Nyt laitetaan oivallukset jakoon toisella tavalla.

Kirjoja on kahta laatua: yksivärisiä kluuttikantisia ja monivärisiä paperikantisia, joissa etukansi ei taatusti ole samaa paperia takakannen kanssa.

Kluutti (eli muovipinnoitettu kangas) on peräisin helsinkiläisen kirjansitomo Jokisen poistomyyntilaatikosta. Luultavasti tällaista laatua ei ole enää 1970-luvun jälkeen käytetty missään, ja luultavasti sitä ei mistään enää saakaan. Näihin kirjoihin se kuitenkin istuu kuin nenä päähän.

Kluuttikantisia kirjoja on tullut kauppaan 7 kappaletta ja paperikantisia 13. Ei ole mahdotonta, etteikö kirjoja syntyisi vielä lisääkin

Paperit puolestaan ovat peräisin… sieltä ja täältä 🙂

Yksinkertaisin mahdollinen Bullet Journal!

Nämä kirjat muuten ovat mahdottoman hyvän kokoisia ja muotoisia bujoiluun!

Uusinta uutta…

Kaupasta löytyy nyt myös muutama ISOMPI mietelausekirja!

Uutta: Unipolun kirjat

Olen tehnyt monenlaista yhteistyötä turkulaisen monitaitajan ja -taiteilijan Sanna Väätäsen kanssa jo usean vuoden ajan.

Uusinta on tämä kokeileva sarja kirjoja, joissa olen yhdistänyt Sannan taidetta kirjoihini tavalla, joka on yllättänyt Sannan itsensäkin moneen kertaan. Siitä syntyy kaikenlaista, kun kaksi ihan erilaista värimielikuvitusta kohtaa.

Jotkin kirjoista ovat suuria ja tanakoita, toiset pieniä ja herkkiä.

Kansipapereista osa on itse värjäämiäni, osa vaihtelevaisista lähteistä.

Kauppaan on tammikuussa saapunut myös muutamia muita uusia kangas- ja paperikantisia kirjoja

Ehkä toiveittesi muistikirja löytyykin niiden joukosta!