Kuulun niihin ammattilaisiin, jotka eivät oikein osaa lopettaa opiskelemista. Oppiminen virkistää uteliasta ihmistä.

Muodollista pätevyyttä on kertynyt tasaiseen tahtiin:

Lisäksi olen käynyt lukuisia lyhyempiä koulutusjaksoja – vuonna 2019 opiskelin Minna Martinin ja Rauni Nissisen johdolla hengityskouluohjaajaksi Turun kesäyliopistossa. Viime vuonna päättelin kirjallisuusterapian johdantojakson Tampereen kesäyliopistossa.

Missään muissa opinnoissa en kuitenkaan ole joutunut ottamaan yhtä tiukasti mittaa itsestäni kuin kolmivuotisissa käsityön taiteen perusopinnoissa Espoon työväenopistossa, Tyrvään kirjansitojakoulussa ja klassisen laulun opinnoissani. Näistä ei selvinnyt lukemalla!

Työurani alkoi moninaisella kirjolla kliinistä ja tutkimustyötä. Pisin työsuhteeni on ollut Työterveyslaitoksessa vuodesta 1991 vuoteen 2002 – tuona aikana tein laajalla skaalalla tutkimus-, menetelmäkehitys- ja konsulttityötä.

Vuodesta 2002 olen toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana ja yrittäjänä. Näihin vuosiin sisältyy muun muassa 10 vuotta toimimista psykoterapeuttina, osin samat 10 vuotta kouluttamista ja työnohjaamista, sekä pienivolyymista työterveyspsykologin työtä vuodesta 2004 saakka.

Vuonna 2015 ilmestyi minun ja Katri Kannisen kirja Lyhytterapeuttinen työote, johon tiivistimme suurimman osan siitä, mitä olimme oppineet yhteisellä, silloin 15 vuoden taipaleellamme terapiamaailmassa.

Uuvuksissa jatkaa myös Lyhytterapeuttisen työotteen ideoitten kehittelyä työn maailmassa ja itsehoidon puitteissa. Tammikuussa 2021 ilmestyi sen seuraksi Uuvuksissa -työkirja.

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia