Olen ehtinyt rakentaa pari uraa tähän mennessä. Tosin kaikki entisessä työssäni opittu ja eletty kulkee yhä voimakkaasti mukana nykyisessäkin työssäni.

Koulutukseni

Lisäksi olen käynyt lukuisia lyhyempiä täydennyskoulutuksia, kuten jännittäjäryhmän ohjaajakoulutuksen, useita ratkaisukeskeisen otteen lyhytkursseja sekä NVC eli Nonviolent Communication-kursseja.

Lastentarhanopettajana ehdin toimia 15 vuotta, josta 5 vuotta päiväkodin johtajana. Samalla kuitenkin opiskelin jo muuta ja ryhdyin osa-aikaiseksi yrittäjäksi jo oman toimeni ohella 1998. Virkavapailla rakensin yritystäni ja tein välillä lyhyitä sijaisuuksia lastensuojelun perhetyössä.

Kokoaikaisena ammatinharjoittajana aloitin 2002. Viimeiset 20 vuotta työni on koostunut kehoterapiatyöstä, kouluttamisesta ja monenlaisten, terapeuttisten kasvuryhmien ja kurssimatkojen vetämisestä.

Nykyisin liki kaikkeen toimintaani liittyy tavalla tai toisella terapeuttinen kirjoittaminen. Niin ryhmissä, lyhytkursseilla kuin matkoillakin kirjoitetaan. Myös kehoterapiavastaanotolla annan kirjoitusohjeita kotiin viemisiksi asiakkaan niin halutessa.

Vuonna 2015 ilmestyi kirjani, Kesytä jännitys. Siinä yhdistyivät entisen sekä nykyisen ammattini tietotaidot. Se on opas kasvattajalle, mutta kirjan lukuisista käytännön harjoituksista hyötyy kuka tahansa tunnesäätelyn keinoja tarvitseva.