Muistikirjakaupasta löydät juuri sinulle sopivan hassun, mietteliään, käytännöllisen, tilavan, taskuunsopivan tai muuten vain sinua tai ystävääsi puhuttelevan käsinsidotun kirjan.

Se tuntuma, jonka kirjasta saa, on monen tekijän tuotos. Kirjan koko, muoto, väri, avautuvuus, paperin laatu, kansimateriaali ja muut yksityiskohdat vaikuttavat kaikki siihen, miten helposti ja innokkaasti tartut kirjaan ja ryhdyt täyttämään sen sivuja.

Teen kirjoja useimmiten pienissä sarjoissa ja hyvin usein sitten kun sarja on tehty, on myös esimerkiksi kansimateriaali lopussa. Niinpä kannattaa tarttua ihastukseensa saman tien – tilaisuus voi olla ainutkertainen!

Käytän laadukkaita materiaaleja. Vaikka paperin tunnussa ja pintakuvioinnissa voi olla eroja, se on painoltaan 100 – 110 grammaa neliömetriltä. Vertailun vuoksi esimerkiksi kopiopaperi painaa tavallisesti 80 grammaa/neliömetri.

Kansimateriaalit ovat usein itse värjäämiäni tai työstämiäni – ja tämä on se syy, miksi sarjat ovat lyhyitä ja kirjat uniikkeja. Vaikka haluaisinkin, en saisi aikaan aivan samanlaista.

Täydellistä työtä en osaa tehdä. Vaikka kuinka olen koulutettu kirjansitoja, niin jotain pientä aina sattuu ja tapahtuu. Voi olla, että jonnekin jää pieni liima- tai vahatahra – sinä et sitä välttämättä huomaa, mutta minä huomaan.

Oi voi. Täydellisyyteen pystyy vain Allah, ja Jumala, ja sitten sellaiset toisentyyppiset käsityöläiset 🙂