Kuvittele kiireetön aamu. Sängyn lämmössä on aikaa köllötellä ennen ylösnousemista. Kuulostelet kehoasi, ehkä vähän venyttelet. Nouset ylös, teet itsellesi hyvän aamupalan ja annat aikaa sen nauttimiseen. Aamusuihku hellii ihoasi. On aikaa olla itsesi kanssa ennen päivän toimia...

Hetken päästä mieli alkaa täyttyä pitäisi-asioista, mielikuva kiireettömästä aamusta aistimuksineen haihtuu. Haaveita vaan. Kiire ja väsymys painaa, keho jännittyy. Vielä tämä ja tämä on tehtävä ennen kuin voi nauttia. Voimat ei riitä. Omat tarpeet väistyvät, taas kerran. Voi olla, ettet enää oikeastaan edes tunnista, mitä tarvitsisit.

Kuulostaako tutulta?  

Some tursuaa vinkkejä ihanaan arkeen, palautumiseen. Jokaisen artikkelin luettuasi lupaat itsellesi, että heti huomenna alat hengitellä, meditoida, venytellä, lähteä metsään tai tehdä jotain ihan muuta ihanaa. 

Huominen tulee ja työnpäivän jälkeen sohvanpohjan vastustamaton kutsu vetää puoleensa ja taas pettymys, kun et jaksanutkaan tai saanut aikaiseksi.

Levolla on tietenkin aikansa ja se on ihan välttämätöntäkin silloin, kun kroppa oireilee pahasti väsymystä ja käy ylikierroksilla. On vain suostuttava, myös lepoon, mutta levätäkin voi monella tapaa.

Ehkä koet, ettet ole lainkaan oma itsesi. 

Kuormittuneena ihminen ajautuu pois omasta keskuksestaan. Kuormituksen jatkuessa pitkään olo käy itselle vieraaksi, omat tunteet ja tarpeet hautautuvat selviytymismoodin alle

Kun hyvät päätökset palautumisvinkkien toteutuksesta ovat jääneet haaveeksi, olet ehkä toivonut, että joku ottaisi kädestäsi ja veisi johonkin uuteen, helpompaan… että voisi välillä leikkiä ja unohtaa huolet… Keho rauhoittuisi, ajatukset selkiytyisivät ja saisi edes pilkahduksia toiveikkuudesta?

Sitä odotellessa voi aikaa kulua ja siksi olenkin kehittänyt tämän luonnossa tehtävän verkko-ohjauksen tueksesi palautumiseen, ajatustesi selkiyttämiseen ja toiveikkuuden lisääntymiseen. Jotain kivaa ja kevyttä, mutta myös syvemmälle luotaavaa. Silti sellaista, mikä ei vaadi paljon.

Kuljen kanssasi luontoon, olipa se oma pihasi, lähimetsä, ranta tai minkä tahansa valitsemasi luontopaikka. En vaadi sinulta suorittamista, vaan pikemminkin lempeästi kannustan rauhassa oleilemaan luonnossa, leväten ja uppoutuen ohjatusti läsnäoloon pienten, helppojen harjoitusten kautta. Tarjoan keinoja löytää keveyttä ja leikkisyyttäkin kirjoittaen ja luonnon kanssa puhellen.

Kaikki ohjauksessa käyttämäni menetelmät ovat ensin auttaneet itseäni, joten tiedän sekä omasta kokemuksestani, että ohjauksessa olleideni kokemuksesta, että ne todella toimivat.  

Jos tunnet, että

 • haluat pysähtyä ja levätä
 • hermostosi kaipaa rauhoitusta tai aktivointia
 • tarvitset tukea palautumiseen
 • oma aikasi ja sisäinen tilasi on vähentynyt ja olet ahtaalla
 • olet alkanut nähdä itsesi arvostelevin silmin
 • kaipaat jotakin ihan muuta

…on hyvä aika lähteä kanssani retkelle, elpymään aivojen, kehon ja mielen rasituksista, ottamaan omaa aikaa ja katsomaan itseään luonnon lempeästä peilistä.

Toimivien menetelmien yhdistelmä antaa hyvät eväät palautumiseen ja oman itsensä kuunteluun

Pelkästään luonnossa oleilu antaa tutkitusti paljon hyötyjä

Kun siihen lisätään kehotietoista läsnäoloa, leikkiä ja kirjoittamista

Kirjoittaminen tässä ohjauksessa ei vaadi mitään harrastuneisuutta, riittää kun osaa laittaa sanoja peräkkäin ja kirjoittaa kaiken mieleen tulevan ilman sääntöjä ja pidäkkeitä. Virheitä ei ole mahdollista tehdä. Kaikki on aina oikein. 

Tule kurssille kesähintaan

Palautteita aiempiin ohjauksiin osallistuneilta

”Kehoni rauhoittui, toiveikkuus lisääntyi.”

”Oloni on voimaantunut ja keventynyt”

”Oivalsin uutta, ajatukset selkenivät ja tuli uutta perspektiiviä”

”Tehtävät auttoivat rauhoittumaan ja olemaan itseään kohtaan armollisempi”

”Keho tuli taas tutummaksi, myös sen viestit. Yllättävää, mitä itsestä löytyy, kun ryhtyy tutkimaan saatujen tehtävien avulla”

”Olen kiitollinen ”puhuttelevasta” luonnosta ja iloitsen tekstieni muuttumisesta positiivisiksi ja toiveikkaimmiksi.”

”Tämä viikko on ollut mieletön peili ja olen katsonut itseäni uudella tavalla pitkästä aikaa!”

Kuten huomaat, osallistujat ovat kokeneet saavansa fyysisen palautumisen lisäksi myös uusia näkökulmia omaan elämäänsä. Osa näistä palautteista on yhden päivän (6 tuntia) mittaiseen ohjaukseen osallistumisesta. Se kertoo itsensä äärelle pysähtymisen voimasta. 

Näiden kokemusten pohjalta myös fyysiset, kehoa rauhoittavat ja maadoittavat harjoitteet ovat jääneet monelle pysyvimmiksi käytännöiksi.

Ohjauksessa tehdään palautumista tukevia harjoitteita kehoa kuunnellen ja kirjoittaen, levätään ja vähän leikitäänkin

 • Rauhoitetaan kehoa levossa sekä liikkeessä
 • Keskitytään aisteihin ajattelun sijaan
 • Katsellaan itseämme luonnon peilistä
 • Kirjoitetaan tajunnan virtana sisäistä viisautta näkyväksi

Tähtäimessä on kehon rauhallisuus ja toiveikkaampi mieli

Ilmoittaudu nyt! 

Kurssin voi käydä ihan omaan tahtiin. Sinulla on käyttöoikeus materiaaliin syyskuun loppuun asti ja ohjeet harjoitteisiin voit myös ladata pdf-tiedostoina itsellesi, jolloin ne ovat sinulla käytössä aina.

Tällä retkellä kehosi saa arvoisensa huomion ja mielesi avartuu

Saat viisi tehtäväkokonaisuutta, jotka koostuvat yhteensä yhdestätoista osasta. Kuuntelet kehoasi luonnon kosketuksessa ja kirjoitat näkyväksi sen puhetta ja tunteitasi.

Tällä retkellä voit viihtyä puoli päivää tai vaikkapa koko päivän, rauhassa, nauttien omasta ajastasi. Vaellellen, nauttien eväistä, uiden, uppoutuen luontoon kaikilla aisteillasi, antaen itsellesi aikaa ja tehtäville aikaa laskeutua, kypsyä, oivalluttaa.

Voit lähteä retkelle silloin kun itsellesi sopii

Kun ostat kurssin, saat tunnukset valmennusalustalle. Saat sähköpostiisi linkin, josta pääset kurssialustalle sekä viestin, joka sisältää ohjeet seuraavaa kirjautumista varten.

Kurssille pääset nyt osallistumaan hinnalla, jolla et saa yhtäkään yksilöllistä valmennustuntia.

Tutustut menetelmiin joita voit hyödyntää monella tapaa

Menetelmät pohjautuvat kirjallisuusterapiaan, tietoiseen läsnäoloon (mindfulness) ja psykofyysiseen hengitysterapiaan.

Retkellä avataan aisteja, herätellään rauhallisuushormoneja sekä sisäistä viisautta, jota luonto meille anteliaana peilaa.

Kaikki aineisto ohjeineen ja audioineen on käytettävissäsi syyskuun loppuun ja lataamasi pdf-tiedostot senkin jälkeen.

Tule mukaan kesähintaan

Ostettuasi kurssin saat sähköpostiisi viestin, jonka ohjeita noudattaen voit kirjautua kurssialustalle. Pääset heti tutustumaan kurssin taustoihin ja valmistautumaan retkeä varten.

Kosketuksia luonnossa-ohjaukseen sisältyy äänittein ohjattu luontoretki tehtävineen sekä kirjallinen materiaali.

Pääset milloin hyvänsä kurssille vaikka omalta puhelimeltasi! Aikaa retkeilyyn on kuitenkin koko kesä, joten suorittamaan ei tarvitse ruveta, vaan voit retkeillä ihan omaan tahtiisi.

Osallistumiseen tarvitset puhelimen, jolla voit kuunnella ohjausta retkesi aikana, kovakantisen muistikirjan/-vihkon, johon voit helposti luonnossa kirjoittaa ja istuin- tai makuualustan ja mitä muuta sitten haluatkaan ottaa mukaasi. Jos et halua toimia puhelimella, voit printata ohjeet mukaasi.

Kenelle sopii, kenelle ei?

Saat Kosketuksia luonnossa -ohjauksesta parhaiten apua itsellesi, jos

 • olet stressaantunut ja huolissasi jaksamisestasi
 • haluat kuulla ja kunnioittaa paremmin tarpeitasi
 • olet uupumuksen rajoilla tai jo uupunut, mutta jaksat yhä osallistua
 • sinun on vaikea palautua työn ja kotielämän kuormituksesta
 • haluat lähteä luontoon, edes ihan lähelle.
 • olet valmis kokeilemaan kirjoittamista, vaikkei se olisikaan sinulle luontaista 
 • yksin on vaikea motivoitua 
 • haluat vahvistaa itsetuntemustasi
 • haluat uutta näkökulmaa elämääsi

Sen sijaan Palaudu luonnossa kehoa kuunnellen ja kirjoittaen -palautumisohjaus ei tue sinua riittävästi, jos

 • Olet juuri nyt vaikeasti uupunut, niin että päivästä toiseen selviytyminen vielä vie kaikki voimasi
 • Olet muussa vaikeassa kriisissä (esimerkiksi läheisen kuolema, vakava aviokriisi)
 • Sinulla on jatkuvaa hoitoa vaativa psyyken sairaus (vaikea masennus, akuutissa vaiheessa oleva kaksisuuntainen mielialahäiriö, taipumusta oireilla psykoottisesti tai olet vaikeasti traumatisoitunut). Silloin suosittelen kasvokkaista kontaktia osaavan psykoterapeutin kanssa.

Kun ostat kurssin, saat tunnukset kurssialustalle ja sähköpostiisi linkin, josta pääset kurssialustalle. Saat myös sähköpostiisi viestin, joka sisältää ohjeet kirjautumiseen jatkossa.

Retkillä ohjaajanasi toimii kehoterapeutti, mindfulness-, hengitys- ja kirjallisuusterapiaohjaaja Reija Suntio, joka on tuttu myös Uupumuksesta tasapainoon – valmennuksen ”kehovastaavana”.

Olet lämpimästi tervetullut retkille kanssani!

Terveisin

Reija

Nyt pääset retkille kesähintaan!

Voit maksaa kurssin verkkopankissa, luottokortilla tai Jouston osamaksulla.